drank

Vorige week publiceerde nu.nl een artikel over het feit dat de Horeca hogere boetes wilt voor drinkende jongeren. Op dit moment is het voor horecaondernemers lastig om op te treden tegen drinkende jongeren. Op het moment dat jongeren betrapt worden op het drinken van alcohol dan krijgen de jongeren een boete van € 90,-. Daarentegen kunnen de boetes van horecaondernemers oplopen tot € 1360,- en lopen ze zelfs de kans dat hun zaak gesloten wordt.

Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de jongeren onder de achttien zelf geen alcohol koopt, maar het krijgt van vrienden of de ouders. De KHN wilt dat deze groep ook wettelijk strafbaar wordt gesteld, zodat de naleving van het alcoholbeleid voor ondernemers makkelijker wordt. Op dit moment wordt deze groep nog niet aansprakelijk gesteld. Op het moment dat een zaak moet sluiten heeft dit niet alleen nadelige consequenties voor de horecaondernemer, maar ook voor het personeel.

Bij socialehygieneonline.nl vinden wij het niet alleen belangrijk dat jij je wettelijk verplichte diploma Sociale Hygiëne haalt, maar ook dat je goed geïnformeerd bent hoe je met dit soort situaties om moet gaan. Je leert tijdens de online training hoe je nee verkoopt en een passend alternatief kunt aanbieden. Haal nu je diploma Sociale Hygiëne wanneer het jou uitkomt!

Bronnen:

www.missethoreca.nl
www.nu.nl